Economia

Seat accepta readmetre al 2011 uns 200 acomiadats

L'acord preveu que l'empresa readmeti l'any que ve, quan ja es fabriqui l'Audi Q3, els treballadors que facin un itinerari de formació i superin una prova

La direcció i el comitè d'empresa de Seat van arribar ahir a la nit a un acord sobre els acomiadaments selectius que està duent a terme l'empresa. L'acord preveu que Seat readmeti el 2011, quan ja es fabriqui l'Audi Q3, els treballadors que facin un itinerari de formació i superin una prova, segons va informar l'empresa.

L'acord, que va arribar després de vuit hores de reunió, afectarà uns 200 treballadors, que podran triar entre les condicions inicialment ofertes, amb una indemnització de 60 dies per any treballat, o bé el retorn. En aquest cas, les indemnitzacions serien de 20 dies per any si el retorn és d'aquí un any o de 35 si el retorn es fa al juny de l'any vinent. En tots dos casos el treballador mantindria la categoria. Pel que fa a la resta de treballadors, la vintena que encara no han firmat la carta d'acomiadament s'incorporaran dilluns mateix a la feina, mentre que es mantindran les 119 prejubilacions pactades la setmana passada.

Amb aquest acord, que va comptar amb el vistiplau dels tres sindicats -la UGT, CCOO i la CGT- i que va necessitar la participació del president de Seat, James Muir, es desbloqueja l'aturada que mantenia la fàbrica de Martorell sense producció des de dijous. Inicialment la vaga estava prevista per dilluns, però dijous al matí els treballadors de manteniment van començar a bloquejar l'arribada de camions a la fàbrica de Martorell com a protesta per l'acomiadament d'alguns companys i van paralitzar la producció. A la protesta s'hi va afegir Gearbox, la filial de Seat que fabrica caixes de canvis, que també està afectada amb tres acomiadaments. Dilluns la plantilla ratificarà l'acord en assemblea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona