Economia

Zapatero rep a La Moncloa els presidents de Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Múrcia i Aragó per parlar de finançament

Finançament

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, reprèn aquest dilluns després de les vacances de Nadal la ronda de contactes a La Moncloa amb presidents autonòmics per avançar en la reforma del finançament. Zapatero rebrà a les 10 hores el president de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera; a les 12 el de la Diputació General d'Aragó, Marcel·lí Iglésias; a les 5 de la tarda el de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, i a les 7 de la tarda el de la Junta de Castella-la Manxa, José María Barreda. El president espanyol també té previst oferir una roda de premsa a migdia per parlar de la situació a Gaza.

Es tracta de la segona tanda de contactes després que en la setmana de Nadal va rebre els presidents de la Generalitat, José Montilla; de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves; de Madrid, Esperanza Aguirre; de Galícia, Emilio Pérez Toruiño; d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara; d'Astúries, Vicente Álvarez Areces, i de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps.

Les reunions tenen lloc sense que es pugui especular sobre un possible acord immediat. La Generalitat ja ha rebutjat la segona proposta de finançament que el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, va presentar el passat dia 30 perquè considera que no garanteix el compliment del que disposa l'Estatut, i redacta ara un llistat d'insuficiències per continuar negociant "sense pressa".

A Zapatero encara li queda per rebre una altra de les comunitats més perjudicades pel sistema de finançament actual, les Balears. També esperen torn les Canàries, Cantàbria i La Rioja. De moment no hi ha data per a aquestes reunions, tot i que es podrien produir aquesta mateixa setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.