Economia

Sabadell, Terrassa i Manlleu presenten al Banc d'Espanya el seu projecte de "col·laboració"

L'entitat resultant de la fusió de les tres entitats catalanes, que podria denominar-se Unió de Caixes Catalanes (UCC), tindria uns actius de 26.806 milions

"No hi ha projecte de fusió, sinó de col·laboració". Són les paraules del director general de Caixa Terrassa, Enric Mata, a la sortida de la reunió amb els responsables del Banc d'Espanya.

Mata, que no ha volgut entrar a valorar la reunió, s'ha desplaçat a Madrid amb els directors generals de Caixa Sabadell, Jordi Mestre, i Manlleu, Dídac Herrero per presentar el seu projecte de fusió, que té caràcter obert i podria permetre, en un futur, l'entrada d'altres entitats.

Malgrat el matís de les paraules, Mestre, Mata i Herrero han presentat davant el Banc d'Espanya el document preliminar de la seva possible integració, tan sols quatre dies després que el govern espanyol aprovés el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

Aquesta serà la primera proposta de fusió que analitzarà el FROB, que ha estat creat, precisament, per ajudar bancs i caixes d'estalvis que puguin tenir problemes de liquiditat i acompanyar-los econòmicament en els seus processos d'integració.

L'entitat resultant de la fusió de les tres entitats catalanes, que podria denominar-se Unió de Caixes Catalanes (UCC), tindria uns actius de 26.806 milions d'euros i se situaria com una de les principals caixes de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.