Economia

Dimiteix el president de General Motors

Economia

El president de General Motors, Rick Wagoner, ha anunciat la seva renúncia al càrrec després de la reunió amb el govern la setmana passada en què li van demanar que dimitís.

"Divendres vaig ser a Washington en una reunió amb funcionaris de l'administració. En el curs de la trobada em van demanar que em retirés com a president executiu i això és el què he fet", explica Wagoner en un comunicat difós de matinada per l'empresa.

Wagoner es converteix així en la primera baixa del profund pla de reestructuració que serà anunciat aquest dilluns pel president nord-americà, Barack Obama, per salvar el sector automobilístic.

El president sortint afirma que el seu successor, amb efecte immediat, Fritz Henderson, "és una excel·lent elecció" per ser el proper president executiu de General Motors.

El gegant nord-americà manté obertes les seves instal·lacions gràcies als 13.400 milions de dòlars prestats per Washington des del desembre passat, i ha advertit que pot necessitar fins a 16.600 milions més en els propers anys.

Wagoner ocupava la direcció de GM des de l'any 2000 i sota el seu mandat General Motors ha deixat de ser el número 1 mundial de l'automòbil, lloc que ocupa ara Toyota, i ha acumulat 82.000 milions de dòlars de pèrdues en els últims tres anys.

Dimarts, General Motors i Chrysler (que ha rebut 4.000 milions de dòlars en prèstecs públics des de desembre i n'ha sol·licitat 5.000 milions més) han de presentar al departament del Tresor els seus plans definitius de reestructuració.

El govern nord-americà ha dit que només proporcionarà més diners a GM i Chrysler si considera que els plans són adequats per garantir la supervivència a llarg termini dels fabricants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”