Economia

Sony traspassarà la planta de Viladecavalls a Ficosa i Comsa-Emte

Les companyies catalanes absorbiran el 85% de l'actual plantilla de la multinacional japonesa

Les companyies catalanes Ficosa i Comsa Emte han signat un acord amb la multinacional japonesa Sony per absorbir tota la planta industrial i de recerca ubicada a Viladecavalls (Vallès Occidental), inclòs el 85% de la plantilla de la companyia nipona, segons han anunciat les mateixes empreses.

La planta de Sony, dedicada a la producció de televisors LCD, preveu transferir les instal·lacions a Ficosa i Comsa-Emte l'1 de gener del 2011, ja que la multinacional està compromesa a mantenir en funcionament la factoria com a mínim fins a finals del 2010, segons un acord pel qual la plantilla va acceptar la congelació del salari durant dos anys .

L'acord estableix la constitució de dues empreses, una participada al 100% per Ficosa, dedicada integrament a la línia de producció, i una altra empresa de recerca i enginyeria, amb una participació repartida al 50% a parts iguals entre Ficosa i Comsa-Emte.

La firma japonesa cedirà els seus actius a les dues empreses catalanes i externalitzarà la producció de televisors LCD a la nova empresa de fabricació per un període de dos anys, durant els quals, simultàniament, les dues noves companyies iniciaran projectes per al desenvolupament de noves activitats relacionades amb els seus negocis d'automoció, construcció i energia.

La firma nipona assegura en un comunicat que la venda del centre tecnològic de Viladecavalls forma part de “les seves constants iniciatives per millorar l'eficiència en els seus processos de fabricació i enfortir la rendibilitat del negoci”.

Sony, que està reestructurant el seu negoci de televisors a tot el món, preveu que la transacció li suposi “certes pèrdues” durant el present exercici fiscal, tot i que “no tindrà impacte” en la previsió de resultats financers consolidats per al total de l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.