Economia

Mayor Zaragoza: "Només amb el 10% del que s'està donant a les institucions financeres el món aniria endavant"

Crisi econòmica

Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació Cultura de Pau, ha dit, en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, que "només amb el 10% del que s'està donant a les institucions financeres el món aniria endavant".

Segons Mayor Zaragoza, el capitalisme s'enfonsa "perquè, basat en la llibertat, va oblidar la igualtat, igual que es va enfonsar el comunisme". Per ell, és un miracle que un negre hagi arribat a ser president dels Estats Units. "Fins no fa gaire, hi havia cartells de No black - No dogs (Ni negres ni gossos), ha dit.

Segons Mayor Zaragoza el món ha viscut immers en la cultura de la guerra i no en la de la pau "en benefici dels que produeixen armes, des de les llances fins a les armes nuclears".

El president de la Fundació Cultura de Pau ha afirmat que en plena crisi "no pot ser que hi hagi gent morint de fam mentre s'estigui fabricant armament".

Mayor Zaragoza ha opinat que, donat que "l'Estat és qui representa els ciutadans, ha de rescatar la gent, sobretot la més vulnerable". També ha assegurat que l'OTAN ha fet "el que li ha donat la gana" i ha recordat la guerra d'Iraq, "basada en mentides".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.