Economia

Els autònoms tindran atur

El consell de ministres aprova l'avantprojecte de llei que dóna resposta a una reivindicació històrica d'aquest col·lectiu. També aprova un increment de només un 1% per a les pensions contributives. Les viudes i persones que viuen soles tindran un augment del 4,6%

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres l'avantprojecte de llei del sistema d'atur per als autònoms, una reivindicació històrica d'aquest col·lectiu que els equipara, encara que només sigui parcialment, als treballadors assalariats.

L'executiu espanyol preveu que disposin d'un període d'atur d'entre dos i sis mesos, segons el període cotitzat, que si s'aplica al 2009 es pot traduir en una mensualitat d'entre 583 i 1.383 euros, segons les condicions personals. Se'n podran beneficiar un milió d'emprenedors que, això sí, hauran d'haver cotitzat prèviament per aquesta prestació. Segons la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega serà un sistema "solidari i sostenible".

El consell de ministres també ha aprovat el reial decret de revalorització de les pensions, que recull una pujada de només un 1% per a les pensions contributives, que afectarà vuit milions de persones arreu de l'Estat. A més, ha aprovat incrementar entre el 2% i el 4,87% per a les pensions mínimes, que sobretot beneficiaran les persones que viuen soles i les persones viudes, que rebran un augment del 4,6%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida