Economia

El PP descarta un "acord global" amb un govern "que apuja impostos"

Cristóbal Montoro insisteix que la pujada de l'IVA comportarà encara més atur

El coordinador econòmic del PP, Cristóbal Montoro, ha assegurat aquest dimecres que els populars no arribaran a un "acord global" amb un govern "que apuja impostos" i no renuncia a apujar l'IVA al juliol, i ha assegurat que només hi veu coincidències "puntuals" en "temes secundaris" per a la sortida de la crisi, com els incentius fiscals a la rehabilitació d'habitatges i la concessió de préstecs directes per part de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

"És millor que res", ha reconegut el dirigent popular, que ha arribat a assegurar que "no sabia" per què s'havia entrevistat aquest matí amb l'executiu espanyol.

Després de la reunió bilateral que ha mantingut a Madrid amb la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, i els ministres de Foment, José Blanco, i d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, Montoro ha assegurat que seguirà assistint a les reunions, però és l'executiu qui ha de "governar" i "rectificar".

El que està passant a l'Estat és la "conseqüència de l'herència" de sis anys de política econòmica del president José Luis Rodríguez Zapatero, que ha de rectificar la seva política i aportar "solucions i vies de sortida a un plantejament tan inassumible", ha dit Montoro.

Amb tot, ha afirmat que el govern espanyol es nega a tocar qüestions que el PP considera "fonamentals", com ara augmentar la retallada de la despesa, posar sostre de despesa a comunitats i ajuntaments, i plantejar la reformar de la llei de caixes abans del juny.

"No hi ha acord global, però sí que hi ha pràctica parlamentària", ha remarcat Montoro, que ha explicat que el PP porta propostes al Parlament, que és on s'ha de retratar el govern Zapatero.

En aquest sentit, ha recordat que el PP portarà la setmana que ve una proposició de llei sobre la rebaixa de l'IVA a la rehabilitació i ha assegurat que ha exigit a l'executiu estatal que el grup socialista li doni suport, una petició que no ha rebut "cap resposta clara".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona