Economia

L'OCDE empitjora les previsions econòmiques de l'Estat espanyol

L'organització preveu un retrocés del PIB del 4,2% per aquest 2009, sis punts més que els càlculs fets pel govern de Zapatero. Preveu que l'atur fregarà el 20% l'any que ve

L'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) espera que el producte interior brut (PIB) retrocedeixi a l'Estat espanyol un 4,2% aquest any i un 0,9% el pròxim, escenari més pessimista que les perspectives econòmiques presentades pel govern de Zapatero el 12 de juny, que augura per a aquest 2009 una contracció del 3,6% i del 0,3% el 2010. A més, l'OCDE creu que l'atur a l'Estat arribarà al 19,6% l'any que ve, una taxa que el govern espanyol situa en el 18,9% el 2010, després de tancar el 2009 en el 17,9%.

Aquestes previsions també són pitjors que les que la mateixa OCDE va presentar en el seu anterior informe semestral de perspectives el novembre passat, en què limitava el retrocés econòmic de l'Estat al 0,9% en l'actual exercici i confiava en una recuperació del 0,8% en el pròxim.

En definitiva, l'informe adverteix que el PIB seguirà patint una contracció per la falta de dinamisme de la inversió i el consum, encara que el ritme de la caiguda es frenarà a partir de la segona meitat del 2009.

L'organització també ha corregit a la baixa les previsions sobre l'economia de la zona euro, que patirà una baixada del 4,8% aquest any i es mantindrà estancada l'any que ve, mentre que ha revisat a l'alça la dels Estats Units, on espera una caiguda del 2,8% del PIB en el 2009 i un increment del 0,9% en el 2010.

L'OCDE esperava un descens del PIB del 3,5% aquest exercici, abans de recuperar un 0,8% l'any que ve, i les xifres, que coincidien bastant amb les dels EUA (-3,5% i 1,1%, respectivament).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.