Economia

Fracassa la fusió de les caixes basques Kutxa i BBK

El secretari general del PSE-EE diu que el mal resultat de l'operació és un "missatge clar al PNB"

L'assemblea de la caixa d'estalvis Kutxa va rebutjar ahir al vespre la seva fusió amb la BBK, en registrar-se quatre abstencions que van impedir que prosperés l'operació, que en canvia havia estat aprovada hores abans en assemblea per la BBK.

A les dues assemblees calia el suport de dos terços dels assitents. A la Kutxa, sobre 100 compromissaris assistents, es van comptabilitzar 63 vots a favor, 33 en contra i 4 abstencions. En la BBK, la proposta va registrar 68 vots a favor i 26 en contra, sobre 94 vots emesos.

Val a dir que en la BBK el vot era nominatiu, mentre que la Kutxa, a instàncies del PSE-EE id e l'esquerra abertzale, el vot era de caràcter secret.

La fusió, impulsada per les presidències de les dues caixes, comptava amb el suport del PNB i EA. En negociacions posteriors també van comptar amb el suport dels sindicats CCOO i Pixkanaka. En els últimes dies s'havia aconseguuit el suport d'Aralar i Ezker Batua

El secretari general del PSE-EE a Guipuscoa, Iñaki Arriola, va dir que el rebuig erea un "missatge clar al PNB".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.