Economia

UGT titlla l'ERO de Nissan de 'terrorisme empresarial'

El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha advertit avui a la Generalitat, que "hi haurà una resposta contundent si l'administració aprova l'ERO", en referència a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha plantejat Nissan per acomiadar 1.680 treballadors. "La UGT serà molt contundent i bel·ligerant", ha sentenciat Álvarez durant la seva intervenció a l'assemblea de militants d'UGT de Nissan que ha tingut avui lloc a Barcelona, i ha dit que el rebuig d'aquest ERO ha de servir d'avís a empreses com Frigo i Pirelli que estan en processos similars.

Segons el dirigent sindical, el tancament que planteja Nissan és fruit de la crisi financera però s'ha dirigit a l'assemblea afirmant que "la gent sap que esteu pagant les bacanals d'altres. I no permetrem que Nissan sigui la primera empresa que cau fruit d'aquesta crisi internacional".

En aquest sentit, Álvarez ha titllat el comportament de Nissan de "terrorisme empresarial", i ha instat la fiscalia a investigar la direcció de la companyia automobilística, perquè hi pot haver delicte en la seva decisió: "no es pot anunciar un ERO, col·locar en situació d'angoixa 4.000 famílies i no haver-lo presentat encara. Genera alarma social i hauria de ser fins i tot investigat per la fiscalia".

Per a Josep Maria Álvarez, l'ERO que està plantejant Nissan no és legal perquè el grup porta quatre anys de beneficis a l'Esttat i per tant "no hi ha raons ni productives, ni organitzatives ni econòmiques perquè s'aprovi l'ERO".


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona