Economia

La patronal marroquina s'inspira en el model català per fer més competitives les seves pimes

Cooperació

La patronal de la petita i mitjana empresa catalana, PIMEC, ha ratificat aquest dimarts l'acord de col·laboració amb la seva homòloga marroquina, la Confederation Genérale des Entreprises du Marroc (CGEM), amb l'objectiu de reforçar les relacions institucionals i promoure la cooperació entre petites i mitjanes empreses d'ambdós països.
La signatura ha tingut lloc a la seu de CGEM a Casablanca, per part del president de la patronat catalana, Josep Gonzalez, i del president de la Comissió PIME de la CGEM, Khalid Bejenlloun, davant la presència del president de la Generalitat, José Montilla, i del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

A partir d'aquest acord, les patronals es comprometen a impulsar la promoció de la petita i mitjana empresa al Marroc, així com afavorir l'intercanvi comercial i de coneixement entre les pimes dels dos països. El projecte, que té dues fases (2007-2008), està valorat en 195.000 euros, finançats a parts iguals per ACC1Ó CIDEM/COPCA i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

El projecte, que compta amb el suport d'ACC1Ó CIDEM/COPCA i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, permetrà que la patronal catalana informi i acompanyi més de 100 empreses al Marroc, mitjançant una passarel·la empresarial entre les dues organitzacions patronals amb l'objectiu de facilitar els intercanvis empresarials amb les pimes marroquines.

L'any 2007, la passarel·la va incloure la visita de 32 empreses marroquines a Catalunya i l'organització de seminaris i jornades individuals amb les empreses catalanes sobre el Marroc, així com una missió empresarial al país magribí.

Intercanvis
En aquest sentit, PIMEC i CGEM faran intercanvis en matèries com ara: intercanvi d'informacions sobre els esdeveniments organitzats per ambdues parts; participació en les diferents activitats i esdeveniments organitzats per les dues parts sobre la base de la reciprocitat; intercanvi d'informacions sobre les millors pràctiques i les experiències d'èxit en les polítiques de suport a les Pimes; intercanvi d'experiències i; promoció de la cooperació empresarial entre Pimes a través dels intercanvis econòmics, l'organització d'activitats de promoció, la formació de RRHH i la transferència de tecnologia.

L'acord inclou accions com ara la formació de responsables de la patronal marroquina a través de l'organització de seminaris al país. El marc de l'acord és el 'Programa d'Ajuts per a l'impuls de la participació dels agents empresarials catalans en la cooperació al desenvolupament' i està cofinançat pel COPCA i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). Aquest programa fomenta la transferència de bones pràctiques d'entitats empresarials catalanes cap entitats empresarials de països en desenvolupament. L’objectiu és contribuir al progrés empresarial, així com establir relacions de llarg termini entre sectors empresarials d’ambdós països.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès