Economia

Càrrega policial contra una manifestació de pagesos davant la delegació d'Agricultura a Reus

L'enfrontament ha causat ferits en els dos bàndols. Un mosso ha acabat amb una clavícula trencada i una desena més tenen contusions. Unió de Pagesos qualifica el conseller Joaquim Llena de "titella de Madrid"

Efectius antidisturbis dels Mossos d'Esquadra han carregat contra un grup de pagesos que es manifestaven aquest dissabte al matí a Reus davant la delegació del departament d'Agricultura. Els incidents s'han saldat amb un mosso ferit per una fractura en una clavícula i diversos agents –una desena, segons fonts policials– i manifestants contusionats.

La manifestació dels pagesos transcorria amb normalitat fins que han arribat a davant de la seu territorial del departament d'Agricultura, al passeig Prim, cap a les dotze del migdia. En aquest punt, els pagesos han bolcat un tractor carregat de closques d'avellana i quan els mossos els han impedit acostar-se a la delegació de la conselleria han començat els enfrontaments.

Els pagesos han llençat avellanes contra els agents i aquests han començat la càrrega enmig d'insults. Cap dos quarts d'una del migdia, els ànims s'han calmat i els pagesos han continuat la seva manifestació pel passeig Prim.

Unió de Pagesos (UP) ha qualificat el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, de "titella de Madrid". Segons el coordinador general d'UP al Camp de Tarragona, Josep Maria Coll, els pagesos tenen un conseller que "no se'l mereixen".

Sota el lema Volem preus justos al camp i a la ciutat, el govern no es mou, la pagesia no s'atura, una cinquantena de pagesos amb el seus tractors s'han manifestat pel centre de Reus. Amb aquest acte, el sindicat vol denunciar un cop més els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part de la gran distribució i l'agroindústria; la inacció dels governs català i espanyol que ho permeten així com una deficient política agrària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona