Economia

Agrupació Mútua se centrarà en el negoci assegurador

La companyia, que va ser intervinguda per la Direcció General d'Assegurances divendres passat, ha nomenat Pere Galí per dirigir el seu pla de desinversions

Agrupació Mútua, que va ser intervinguda per la Direcció General d'Assegurances divendres passat, ha nomenat Pere Galí per dirigir el seu pla de desinversions i el control sobre les societats participades, segons informa l'entitat en un comunicat.

En la nota s'assenyala que entre les prioritats de la nova administració d'Agrupació Mútua es troba "l'execució d'un pla de negoci per optimitzar la seva gestió i reforçar la seva posició al mercat assegurador i un pla de desinversions".

Aquest pla de desinversions estarà enfocat a "reorientar la seva política i cartera d'inversions cap a posicions més acords amb la seva activitat", segons el comunicat.

La nota no ho especifica, però aquestes desinversions passaran principalment per vendre el 25% que l'Agrupació Mútua té a Bankpyme i per la liquidació ordenada de la filial immobiliària Amci Habitat, que es farà de manera progressiva.

"Davant el nomenament dels nous administradors d'Agrupació Mútua, l'organització remarca que continuarà operant amb total normalitat", assegura la mútua que compta amb més de 380.000 clients i primes per 246 milions.

Els nous administradors asseguren que "aquesta mesura proporciona més estabilitat, control i supervisió a l'organització per seguir garantint un excel·lent servei al mutualista".

Pere Galí és definit per la nova administració de l'entitat com "un reconegut professional de l'àmbit d'assessoria d'empreses, és el responsable del pla de desinversions i del control sobre les societats participades".

Galí ja va actuar en el disseny del pla de viabilitat 2009-2012 de l'Agrupació Mútua, en concret en el capítol de participades, un pla que encara no es troba finalitzat. L'esmentat pla de viabilitat es durà a terme per part de la nova administració amb els criteris que els administradors pactin amb la Direcció General d'Assegurances.

Agrupació Mútua confirma doncs que se centra així en el negoci assegurador, "situant els interessos del mutualista en primer pla", segons la nota.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA