Economia

L'Ajuntament de Sant Cugat es rebel·la contra el pla Zapatero

El consistori s'avança i contracta diversos crèdits per valor de 16 milions, abans de l'entrada en vigor de la restricció de crèdits a llarg termini que imposen per sorpresa les mesures del govern de l'Estat per a la reducció del dèficit

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès s'ha rebel·lat contra el decret de mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic aprovat pel govern espanyol que aquest mateix dilluns ha estat publicat al BOE i que entrarà en vigor aquest dimarts. L'Ajuntament ha aprovat, en un ple extraordinari i d'urgència la contractació de crèdits bancaris per valor de 16 milions d'euros que formalitzarà aquesta mateixa tarda.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha decidit convocar el ple el mateix dilluns al matí en constatar que el decret del govern espanyol prohibeix que les entitats locals demanin crèdits a llarg termini a entitats financeres de titularitat pública o privada. Aquesta mesura restrictiva no havia estat explicada per l'executiu de l'Estat ni havia transcendit d'ençà del consell de ministres de dijous, quan es va aprovar el decret.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit avançar-se a l'entrada en vigor del decret aprovant la sol·licitud dels crèdits i concertant-los amb quatre entitats financeres aquest mateix dilluns, abans que les mesures del govern de l'Estat entrin legalment en vigor. Dels préstecs per un total de 13 milions, més de set milions i mig corresponen a les inversions pressupostades per aquest any, i que en compliment del decret haurien quedat paralitzades.

A més, el consistori ampliarà el seu endeutament en vuit milions i mig d'euros per garantir el desenvolupament del projecte de Volpelleres Centre, un punt on el 5 de juny ja entrarà en servei la nova estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, entre Sant Joan i Sant Cugat, i també el de Mira-sol Centre, que inclou un mercat municipal, un supermercat, un edifici d'oficines i locals comercials. Tots dos projectes estan destinats a consolidar noves centralitats en aquests nuclis de població del municipi.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha dit que els efectes del decret del govern espanyol sobre les finances dels ajuntaments seran devastadors i ha pronosticat que l'any vinent Sant Cugat no tindrà capacitat per invertir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona