Economia

L'IPC avançat continua en negatiu a l'agost però recupera sis dècimes respecte al juliol

L'índex de preus de consum fa sis mesos que té signe negatiu. La informació que proporciona aquest indicador és únicament orientativa. La dada definitiva es donarà a conèixer l'11 de setembre

La inflació anual estimada de l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) a l'agost és del -0,8%, fet que suposaria un augment de sis dècimes, ja que al mes de juliol aquesta variació va ser del -1,4%, segons l'indicador avançat elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'IPCH ha moderat així la seva caiguda el vuitè mes de l'any, tot i que ja encadena sis mesos en negatiu, després que el juliol situés la seva taxa interanual al -1,4%, la taxa més negativa aconseguida en tota la sèrie històrica d'aquest indicador, que arrenca el gener del 1997.

L'IPC harmonitzat, que serveix després a Eurostat per incorporar-lo al càlcul de l'índex d'inflació a la Unió Europea, proporciona un avançament de l'evolució dels preus a l'Estat espanyol durant el mes d'agost.

La seva publicació respon a la política d'Eurostat i del Banc Central Europeu (BCE) d'oferir dades equiparables en temps i qualitat als produïts als Estats Units.

L'INE ha recordat que la informació que proporciona l'indicador avançat és únicament orientativa i que per tant no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva, que es donarà a conèixer l'11 de setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.