Economia

Ja són més de 600.000 inscrits a les llistes de l'atur

Un total de 6.751 persones s'han quedat sense feina el mes de març a Catalunya

Per novè mes consecutiu, l'atur segueix sumant xifres a l'alça. I Catalunya torna a ser, el mes de març, el territori de l'Estat on més ha augmentat el nombre de persones sense feina.

En concret, i segons les dades fetes públiques pel ministeri de Treball, un total de 6.751 treballadors més s'han quedat a l'atur a Catalunya al març, xifra que suposa un increment de l'1,1% respecte al febrer.

Amb ells, se supera la barrera psicològica dels 600.000 inscrits a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, fins a situar-se en els 604.038 desocupats.

En relació amb el març del 2009, el nombre d'aturats ha pujat en 105.686 persones, un 21,2% més.

Per sectors, el de serveis continua sent el que més puja, mentre que per demarcacions, destaca el descens de l'atur a Girona, en més de 916 persones, fet que situa el nombre total d'aturats en 57.063 persones.

De fet, les contractacions del sector serveis per fer front a les necessitats de les vacances de Setmana Santa no han estat suficients per trencar la tendència a l'alça de l'atur, que ja acumula nou mesos consecutius d'increments i que amb l'excepció del juny del 2009 no para de pujar des del novembre del 2007, fet que suposa 28 mesos d'augments de l'atur.

Els responsables del ministeri de Treball han volgut destacar, però, que tot i que és la segona pujada més forta en un mes de març, és tres vegades inferior a la del març del 2009.

Barcelona és el territori de l'Estat espanyol on en xifres absolutes la desocupació ha crescut més, amb 7.110 persones, que suposen un increment de l'1,6% i un total de 451.255 treballadors sense feina.

Per la seva banda, a Lleida la desocupació ha pujat en 351 persones, fins als 28.221 desocupats, mentre que a Tarragona l'atur ha augmentat en 206 persones, el 0,31% més, i acumula una desocupació de 67.499 persones.

En el conjunt de l'Estat, el nombre de parats va augmentar al març en gairebé 36.000 persones. Això és un 0,9% més que al febrer i situa el nombre de desocupats cap a quatre milions dues-centes mil persones, el nivell més alt des del 1996.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona