Economia

Ficosa fabricarà televisors per a Sony durant dos anys

El grup de la família Pujol i Comsa-Emte assumiran les instal·lacions de la multinacional japonesa a Viladecavalls

Els responsables de l'operació afirmen que volen preservar la majoria dels 1.100 llocs de treball

Ficosa, la multinacional catalana propietat de les famílies Pujol i Tarragó, especialitzada en components per a automoció, assumirà la producció de la planta de Sony de Viladecavalls i hi fabricarà televisors per a la multinacional japonesa durant els pròxims dos anys.

Aquesta fórmula s'inclou en l'acord firmat per Sony, Ficosa i el grup Comsa-Emte per rendibilitzar les instal·lacions del gegant tecnològic japonès a Catalunya.

Segons va explicar ahir Pedro Navarrete, president de Sony España, el grup nipó ven el seu centre tecnològic a Barcelona, que quedarà dividit en dues noves societats. D'una banda, l'àrea de manufactura, que serà propietat de Ficosa, i una altra de desenvolupament i enginyeria, que serà participada al 50% per Ficosa i Comsa-Emte, controlada per les famílies Miarnau i Sumarroca.

Navarrete, que no va precisar l'import de la transferència –que es donarà per acabada a final de desembre–, va insistir en “l'exercici de responsabilitat” de la seva companyia per mantenir “la majoria dels prop de 1.100 llocs de treball del centre”.

El president de Sony España, però, va admetre que l'operació comportarà pèrdues, que tampoc no va especificar, més enllà de confirmar que “quedaran incloses en la previsió de 75.000 milions de iens (uns 700 milions d'euros) que Sony estima per a la reestructuració”.

Quatre de cinc

La renúncia a Viladecavalls deixa Sony –que havia arribat a tenir dues plantes més a Catalunya, a les Franqueses i a Parets– amb tan sols quatre fàbriques de televisors, ubicades a la Xina, Malàisia, el Brasil i al seu país d'origen, el Japó.

Per la seva banda, Fonts de Ficosa van expressar ahir a aquest diari la seva satisfacció per l'acord, que facilita l'objectiu expressat pel grup d'abordar produccions de caràcter cada cop més tecnològic tant en el sector automobilístic com en d'altres d'emergents. A més, el fet que l'empresa catalana compti amb l'empremta de Sony li obre la porta a obtenir determinats contractes internacionals.

Finalment, el grup nipó també va anunciar que ha obert “un període informatiu” per a la plantilla, que, segons va assegurar Navarrete, “ha entès molt bé” la bona intenció de la multinacional. Amb tot, CCOO va emetre un comunicat en què exigia a Sony, Ficosa i Comsa-Emte l'obertura immediata d'una taula de negociació.

LA XIFRA

1,4
milions d'unitats
és la producció actual de la planta de Viladecavalls dedicada a la fabricació de televisors d'última generació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.