Economia

L'ICF s'adjudica Port Ainé i empresa esports d'aventura per 3,5 milions

El propietari de l'administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort (Pallars Sobirà), Xavier Gabriel, ha licitat pel principal dels tres lots

L'Institut Català de Finances (ICF), entitat bancària dependent de la Generalitat, s'ha adjudicat avui en subhasta pública l'estació d'esquí de Port Ainé i Sports Center, empresa d'esports d'aventura vinculada a aquest complex hivernal, per 3,5 milions d'euros.

El propietari de l'administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort (Pallars Sobirà), Xavier Gabriel, ha licitat pel principal dels tres lots en que es dividia l'activitat d'esports d'aventura controlada fins ara la societat Pallars Industrial, la qual cosa ha obligat a l'ICF a pujar d'un import de sortida de més de 200.000€ a 700.000, segons que han informat a Efe fonts del departament d'Economia.

L'ICF té previst convocar al juliol un concurs públic per al desenvolupament i la gestió de Port Ainé i Espot Esquí, complex que es va adjudicar per 4,4 milions d'euros en una subhasta celebrada el 2005, també per un préstec impagat, i assegurar així l'obertura en la temporada que ve.

L'interès del banc de la Generalitat per Sports Center -companyia que inclou un alberg i altres edificacions- radica en la potencial desestacionalització de les activitats a través de l'impuls dels esports d'aventura, sobretot el ràfting.

Pallars Industrial, societat controlada en un 60% per la família Messegué i alguns socis, així com pels ajuntaments de Rialp, Sort, Llavorsí i Soriguera (Pallars Sobirà), va desconvocar la junta general extraordinària prevista per dimecres passat després que l'ICF rebutgés el canvi del deute acumulat per valor de 17 milions d'euros per una participació del 80% en la companyia, entre d'altres aspectes.

La subhasta, celebrada al jutjat mercantil de Lleida, estava integrada per 35 lots d'actius, encara que Pallars Industrial, en col·laboració amb la constructora Residencial Baursos -participada en un 60% per Pallars Industrial-, ha aconseguit quedar-se a última hora amb vint lots, tots ells terrenys amb una quota d'edificació, però amb les llicències encara en tràmit administratiu.

Dels 15 lots que finalment s'han subhastat, onze, tots ells terrenys amb diferents quotes d'edificabilitat, han estat adquirits per un subhaster professional pròxim a la família Messegué.

Vall d'Àssua, societat pertanyent als Messegué, ha licitat per algun dels lots, encara que l'ICF ha estat l'únic que ha concorregut per l'estació d'esquí, que inclou l'hotel de la cota 1.900, les teleselles, els canons de neu i la maquinària, entre d'altres béns necessaris per posar en marxa el complex a final d'any.

El conseller delegat de l'ICF, Josep Maria Ayala, ja ha anunciat que les dues estacions seran gestionades per una societat mercantil amb participació de capital públic i privat, en base al model d'Espot Esquí, on són presents empresaris i ajuntaments de la zona, sota la supervisió de la societat Suport Group Consultor.

La família Messegué ja ha expressat la seva voluntat de negociar amb l'ICF per optar a la gestió conjunta dels dos complexos hivernals.

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), també controla les estacions d'esquí de Vall de Núria i La Molina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.