Economia

1 de maig centrat en l'atur i la protecció social

Després de la pancarta que encapçala la manifestació, s'han pogut veure representants de l'àmbit polític com Oriol Junqueras, Maria Badia, Jordi Miralles, Jordi Hereu i Miquel Iceta

Centenars de persones han iniciat avui la manifestació de l'1 de Maig convocada per CCOO i UGT de Catalunya al centre de Barcelona, sota el lema 'Plantem cara a la crisi: treball estable i protecció social'.

Els responsables sindicals han assegurat que la jornada pretén ser un punt d'inflexió davant de l'actual conjuntura econòmica per exigir a l'Administració mesures que ajudin a superar la situació i expressar el rebuig a les demandes patronals de rebaixes salarials i reformes estructurals al mercat laboral.

El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha aprofitat el començament de la manifestació per llançar una advertència al govern espanyol, a qui ha recordat que els treballadors "no estan disposats a una reforma laboral que signifiqui desregular encara més" un mercat, ha assegurat, que ja és prou flexible.

Per la seva banda, el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha exigit a les patronals que deixin d'usar la crisi "com a coartada" per demanar mesures que suposen la retallada dels drets socials dels treballadors.

Després de la pancarta que encapçala la manifestació, es poden veure representants de l'àmbit polític català, entre els quals hi ha, els caps de llista a les eleccions europees per ERC i PSC, respectivament, Oriol Junqueras i Maria Badia.

Alhora, també són presents el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta; el secretari general d'ICV, Joan Herrera; el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

Iceta ha subratllat la unitat sindical en aquesta manifestació com a "imprescindible" per afrontar la crisi, i ha assegurat que jornades com aquesta demostren la "vitalitat" del moviment sindical a Catalunya, que no abaixa la guàrdia davant de la crisi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.