Economia

PSC i PPC coincideixen a criticar la cobertura "sobredimensionada" que fa TV3 de les consultes sobiranistes

"Pensem que aquesta sobredimensió obeeix a un gust o a una manera de concebre el país o la política" que no es correspon amb el "sentiment estès entre la població", ha remarcat el socialista Joan Ferran

PSC i PPC han coincidit aquest divendres a criticar la cobertura "sobredimensionada" que va fer TV3 de la consulta d'Arenys de Munt i de les que tindran lloc aquest diumenge.

El diputat del PSC Joan Ferran ha lamentat la "sobredimensió i engrandiment" d'aquestes consultes, que obeeix a una "manera de concebre el país" que no es correspon amb la realitat. El popular Santi Rodríguez ha criticat que a través dels mitjans públics es doni una visió de Catalunya "determinada i que no és plural".

Durant la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Ferran ha indicat que el PSC no discuteix el fet que una consulta com la d'Arenys de Munt fos notícia, però "va ser sobredimensionada", ha opinat el socialista, que ha contrastat el temps que va ocupar a la programació de TV3 amb el que es va dedicar al debat de política general, "que no va tenir el mateix nivell de cobertura".

"Pensem que aquesta sobredimensió obeeix a un gust o a una manera de concebre el país o la política" que no es correspon amb el "sentiment estès entre la població", ha remarcat Ferran, que ha afegit que l'amplificació d'aquest tipus de notícies "no s'adiu després amb el que es vota a les urnes".

En concret, ha apuntat que un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) revela que les televisions d'àmbit català van informar durant unes tres hores sobre la consulta d'Arenys, i més de la meitat del temps correspon a TV3.

En el seu torn de rèplica, la directora de TV3, Mònica Terribas, ha argumentat que un mitja informatiu té "l'obligació d'estar amatent a les mobilitzacions i als fenòmens socials i polítics" que hi ha a Catalunya. "I aquest és un, només cal veure avui els diaris", ha al·legat.

Segons Terribas, la qüestió de la independència "està en l'opinió pública" i ha provocat que ajuntaments de desenes de municipis hagin donat suport a l'aprovació d'aquestes consultes. Per això, ha indicat que TV3 donarà la "cobertura lògica per l'abast de població" que està cridada a votar. "No podem ignorar un fenomen que s'està produint", ha reiterat.

També li ha dit a Ferran que no pot atribuir a TV3 la capacitat de convocar desenes de consultes. "La iniciativa que han aprovat aquests ajuntaments existeix i TV3 no construeix res", ha assegurat Terribas, que en qualsevol cas ha remarcat que una televisió pública que reflecteix "la realitat d'aquest país té l'obligació de plantejar aquesta qüestió i plantejar tots els arguments perquè els ciutadans coneguin la realitat i puguin decidir".

En la mateixa línia s'ha defensat la directora general de la CCMA, Rosa Cullell, de les crítiques del popular Santi Rodríguez, que ha indicat que el PP no creu que les consultes "hagin de tenir la rellevància als mitjans públics que se'ls està donant".

Cullell ha indicat que els criteris que segueix TV3 a l'hora d'escollir les notícies que cobreix són el d'actualitat i el d'interès informatiu, des de la pluralitat social i política. "Segur que no agradarà a tothom, però estic convençuda que els informatius de TV3 seran els més creïbles i els més plurals", ha dit.

En aquest sentit, ha mostrat la seva "total confiança" en els caps d'informatius, que faran una informació, ha continuat, "de manera plural i atenent allò que interessa a la població".

El problema, li ha dit Rodríguez a Cullell, és que els mitjans públics catalans mostren una visió de Catalunya "que no es plural, i això ho demostra la sobrevaloració" de fets com les consultes, "que eleven a determinades categories". "I aquesta consulta no té categoria de referèndum, és una consulta convocada per determinades entitats", s'ha queixat.

De fet, ha afegit que són consultes "fetes amb l'objectiu de treure un resultat determinat, no d'avaluar un estat d'opinió".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA