Economia

Les borses mundials acullen favorablement el pla d'austeritat espanyol

Els principals mercats europeus tanquen les sessions a l'alça després d'uns inicis amb operacions poc definides

Les borses mundials han pujat aquest dimecres arran de les mesures anunciades pel govern espanyol per reduir el dèficit, davant el temor que la crisi del dèficit grec pugui afectar tota Europa. No obstant, els dubtes sobre el deute a llarg termini han pressionat l'euro a la baixa mentre es posava or en circulació per estabilitzar el mercat.

Londres ha tancat amb una pujada del 0,92% del seu índex més important, el FTSE-100, que ha avançat de 49,24 punts fins a situar-se en 5.383,45. El DAX 30 de la borsa de Frankfurt també ha guanyat un 2,41%, amb un avanç de 145,78 unitats que han posat l'índex en 6.183,49 punts. Milà també ha acabat amb una pujada del 0,74% i Nova York ha iniciat la seva sessió amb guanys d'un 0,98 per cent a migdia.

La borsa espanyola ha reaccionat lleugerament a l'alça, amb un moderat 0,81 per cent i s'ha quedat a les portes dels 10.100 punts, gràcies també a la bona impressió inicial del pla presentat per José Luis Rodríguez Zapatero.

L'Ibex-35, l'índex selectiu de referència del mercat espanyol, ha guanyat 81,20 punts, que representen una pujada del 0,81 per cent, fins a arribar als 10.089,80 punts. Aquest avanç fa que les pèrdues anuals es redueixin al 15,50 per cent.

La borsa ha iniciat la sessió amb pèrdues del 2%, causades pel descens dels parquets europeus, sense tenir en compte les dades del PIB del primer trimestre, que indiquen un lleuger saldo positiu del 0,1%, el mateix que França. No ha estat, però, fins a la intervenció de Zapatero al Congrés que s'ha iniciat la tendrència clarament positiva.

Aquesta reacció s'ha vist estimulada també per les valoracions de tècnics del Fons Monetari Internacional, que han qualificat el pla de Zapatero com "el millor camí per reforçar la confiança dels mercats", i la CE, de forma més continguda, ha afirmat que sembla que van en la bona direcció".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.