Economia

CiU assegura que les dades confirmen que "Catalunya ha sofert un espoli fiscal important"

El diputat i portaveu econòmic de CiU al Congrés Josep Sánchez Llibre ha manifestat aquest dimarts que les dades de les balances fiscals confirmen que "Catalunya ha sofert un espoli fiscal important, que ha anat en la direcció de minvar els diferents serveis socials" que es donen a Catalunya.

Sánchez Llibre ha fet aquestes declaracions durant la Diputació Permanent del Congrés, el mateix dia que el ministeri d'Economia ha xifrat el dèficit fiscal català de l'any 2005 entre el 6,38% i el 8,70% del PIB, depenent del mètode de càlcul i les imputacions que s'hi fan. "Espanya ha guanyat en democràcia", ha destacat el dirigent nacionalista.

Durant la seva intervenció, Sánchez Llibre ha destacat que "després de molts anys d'obscuritat i opacitat ha arribat la claredat i la transparència sobre aquesta situació'. Segons el dirigent de CiU, "han passat 11 anys, un mes i tres dies des que CiU va presentar una moció perquè es presentessin les balances fiscals i no s'han presentat fins ara". Tot i això, ha afirmat que la seva formació celebra aquesta publicació. "S'ha imposant la claredat i la transparència", ha dit.

El diputat de CiU ha ressaltat que les xifres facilitades pel ministeri d'Economia "confirmen les dades que CiU havia mantingut durant aquests últims anys". "Es demostra que per la metodologia del flux monetari existeix un dèficit del 8,8%", ha dit Sánchez Llibre, que ha afegit que "existeix un dèficit engruixit". També ha destacat que pel mètode del flux de benefici, el dèficit català és d'entre el 6,38% i el 6,69%.

El dirigent nacionalista també ha recalcat que "aquesta publicació no condicionarà el sistema de finançament". "Existeix un dèficit fiscal engruixit a Catalunya i això s'ha de resoldre en la futura negociació" del sistema de finançament, ha apuntat. En aquest sentit, ha demanat "que els errors vagin en la direcció de corregir aquestes deficiències per aconseguir un bon sistema de finançament".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA