Economia

Fogué admet dificultats a Caixa Catalunya però creu que "se'n sortirà sola"

El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, ha assegurat que ara mateix l'entitat no preveu formar part de cap procés de fusió amb altres caixes

El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, ha assegurat que té la impressió que Caixa Catalunya "se'n sortirà sola" de les dificultats que està passant fruit de la crisi que afecta al conjunt del sistema financer, i ha afegit que ara mateix l'entitat no preveu formar part de cap procés de fusió amb altres caixes. Fogué ha dit que Caixa Catalunya té un "projecte propi" i els seus executius tenen capacitat de gestió per millorar els resultats. La Diputació de Barcelona està representada a l'assemblea de Caixa Catalunya com a entitat fundadora, però "en cap cas" està interferint en la gestió de la caixa d'estalvis.

Fogué ha explicat que, per la informació que té al seu abast, la salut de les entitats d'estalvi catalanes en general i de Caixa Catalunya en particular és  "bona" tenint en compte el context actual, i ha assenyalat que "cal estar tranquils". Tanmateix, el president de la Diputació ha reconegut que l'aparició d'alguns rumors provinents d'alguns mitjans madrilenys sobre la possibilitat que Caixa Catalunya fos intervinguda pel Banc d'Espanya "han fet mal" i estaven "fora de lloc", ja que "en general", les notícies que han anat sortint sobre l'evolució de la gestió de l'entitat "són bones", segons el seu punt de vista.

El president de la Diputació de Barcelona creu que si l'economia es recupera ràpidament, les entitats financeres superaran els problemes que en aquest moment afecten la seva solvència. Tot i així, ha recordat que va ser el mateix Banc d'Espanya qui es va oferir a enllestir injeccions de recursos per les entitats d'estalvi per tal de reforçar el seu capital.

Caixa Catalunya va obtenir al primer trimestre de 2009 un benefici net consolidat de 45,6 milions d'euros fins al mes de març, un 83,1% menys que en el mateix període de l'any passat. La morositat es va situar en el 5,67%, una de les més altes del sistema, amb un augment del 0,39% amb relació al trimestre anterior. Tot i així, el nivell de solvència es va situar en el 10,15%, tres punts i quart per sobre del límit legal que estableix el Banc d'Espanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona