Economia

Els aturats sense prestació que siguin titulars de fons i plans de pensions podran capitalitzar-los de forma immediata

El govern espanyol modifica el reglament que afecta a treballadors del règim general i autònoms

El Consell de Ministres ha aprovat una mesura destinada a permetre que els titulars de plans i fons de pensions puguin fer-ne ús de forma immediata si s'han quedat sense feina, tant si han exhaurit la prestació d'atur com si no hi tenen dret. També ha aprovat un decret per ajudar els treballadors autònoms.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha explicat aquests divendres que la mesura té la finalitat d'afavorir el poder adquisitiu de persones en atur que hagin invertit en aquest tipus de plans. Fins ara, el reglament exigia que els usuaris d'aquests plans haguessin d'estar un minin de 12 mesos seguits a l'atur, a més d'estar inscrits a les oficines de l'Inem. La mesura afecta també els autònoms que es quedin sense feina i estiguin inscrits com a sol·licitants de feina.

El Consell de Ministres també ha aprovat un decret per afavorir els treballadors autònoms, cooperatives i societats laborals. Per facilitar la contractació indefinida del primer treballador autònom, es bonifiquen en un 50% i durant 24 mesos les quotes de la Seguretat Social del primer treballador assalariat que l'autònom contracti indefinidament.

En primer lloc, i per afavorir l'activitat emprenedora de joves i dones, s'incrementa fins al 80% el límit de pagament únic de la prestació per atur destinada a inversió per a joves de fins a 30 anys d'edat i de dones fins a 35 anys que iniciïn una activitat com a autònoms. També s'elimina la limitació de fins a 24 mesos que fins a ara tenen els assalariats per optar a ser socis treballadors d'una cooperativa o societat laboral.

Finalment, i sobre el pagament de les prestacions per atur en supòsits de suspensió temporal de la relació laboral, el decret fixa un coeficient multiplicador d'1,25 per a determinar els dies de prestació que correspon abonar de la durada del dret reconegut en aquests casos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona