Economia

La intervenció de Caja Castilla-la Mancha fa caure la borsa espanyola

La borsa espanyola ha caigut un 4,12% aquest dilluns. Ha estat la tercera pitjor caiguda de l'any, marcada per la intervenció de Caja Castilla-la Mancha i causada pel retrocés de la banca i per la por dels inversors, que temen una cascada d'intervencions públiques en entitats financeres, tant a Europa com als Estats Units. I és que, el secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, havia comentat el diumenge que pot haver més bancs al seu país que necessitin ajudes públiques.

La borsa espanyola ha començat la sessió amb pèrdues superiors al 2%, afectat per la caiguda del 1,9% de Wall Street el divendres i per la reculada de les places europees. A part de la intervenció a Caja Castilla-la Mancha, la baixada borsària ha estat determinada per les pèrdues de 5.460 milions de Hypo Real State i la compra per l'Estat alemany del 8,7% del seu capital.

Amb la pressió del sector financer i la dimissió del president de General Motors, Richard Wagoner, després del rebuig de l'autoritats nord-americanes al pla de reestructuració presentat per la companyia, la borsa ha incrementat la caiguda.

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Ibex-35, ha cedit 326,50 punts, fins a 7.601,10 unitats. Les pèrdues anuals del selectiu espanyol augmenten així fins al 17,34%.

Pèrdues a Europa
A Europa, amb l'euro a 1,313 dòlars, poc abans del tancament, París perdia el 3,89%; l'índex Euro Stoxx 50, el 4,75%; Frankfurt, el 4,81%; Milà, el 6,57%, i Londres, el 2,97%.

Tots els grans valors han baixat: Banc Santander, el 7,68%; BBVA, el 7,74%; Telefónica, el 1,60%; Repsol YPF, el 4,14%, i Iberdrola, el 5,16%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA