Economia

Les caixes catalanes ajornen les assemblees per a la fusió

Catalunya, Tarragona i Manresa retardaran la convocatòria del 21 de gener fins a l'aprovació del FROB per part de Brussel·les. Les caixes vallesanes també podrien endarrerir la seva integració

Les dues fusions de caixes d'estalvis catalanes que actualment estan en marxa hauran d'esperar alguna setmana més del previst per tancar definitivament l'operació. L'endarreriment en l'aprovació del FROB -l'instrument que aporta els recursos necessaris perquè la fusió arribi a bon port- per part de Brussel·les farà que les unions entre Catalunya, Tarragona, Manresa i Sabadell, d'una banda, i Terrassa, Girona i Manlleu, d'una altra, no es puguin tancar fins a, com a mínim, la segona quinzena de febrer.

D'aquesta manera, les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa es veuran obligades a endarrerir l'assemblea que tenien previst celebrar el 21 de gener per aprovar definitivament l'operació.

De fet, fonts properes a les entitats asseguren que l'assemblea no tindrà lloc fins que estigui aprovat de forma definitiva el FROB. El mateix podria passar en el cas de les assembles previstes per al 8 de febrer a les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu.

"No té sentit aprovar un procés quan l'eina bàsica per tirar-lo endavant encara no està constituïda legalment", asseguren fonts del sector.

El FROB ha de rebre l'aprovació de la Comissió de la Competència, que actualment dirigeix Neelie Kroes. La comissària, però, està a l'espera que el ministeri d'Economia li enviï la documentació definitiva amb les característiques de l'instrument per tal d'emetre la seva autorització.

Canvis de comissaris
Els imminents canvis que es preparen en l'executiu comunitari -que entre d'altres moviments suposarà la sortida de Kroes de Competència i l'arribada a aquesta cartera de l'espanyol Joaquín Almunia- fan preveure que l'aprovació del FROB s'allargarà encara unes setmanes més.

De fet, Almunia no prendrà possessió del càrrec abans del 26 de gener que ve, sempre que el Parlament Europeu doni el seu vistiplau als nous comissaris en la sessió prevista per a aquell dia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona