Economia

La creació de la nova Vueling entra a la recta final després del vistiplau de Clickair

Aerolínies

La futura mare està a punt de sortir de comptes. El naixement de la primera aerolínia del Prat, i primera low cost de l’Estat, fruit de la unió de Vueling i Clickair, és imminent després que aquesta última va donar el vistiplau, ahir, a l’operació. Està previst que al juny els avions de la nova Vueling ja circulin per les autopistes aèries.

Si divendres passat va ser Vueling qui va aprovar la fusió, ahir va ser el consell d’administració de Clickair el que li va donar l’OK. Faves comptades. I és que els termes de l’operació estaven pactats i no s’esperava que el consell d’administració de la filial d’Iberia donés cap sorpresa en forma de negativa. Ara, amb el sí dels dos consells i dels organismes de la competència de la Unió Europea, l’operació està pendent només de l’aprovació de les juntes d’accionistes, que es considera un simple tràmit, i de la CNMV.

El tipus de canvi d’accions per a la fusió serà de 2,98 títols d’un euro de Vueling per cadascun de deu euros de Clickair, tot i que podria patir canvis abans de l’OK de les juntes d’accionistes en funció de la verificació dels comptes de les aerolínies. Com estava previst, Clickair ampliarà capital amb una emissió d’accions per valor de 5.000 euros i fixarà el capital de la companyia en 50 milions d’euros. Vueling ampliarà capital per un import de 14,9 milions d’euros i, un cop culminada la fusió, el capital social de la nova aerolínia serà de 29,9 milions d’euros.

La nova Vueling, que presidirà Josep Piqué i tindrà Àlex Cruz com a director general, serà la primera companyia del Prat, amb prop de vuit milions de passatgers transportats el 2008 entre totes dues, i la tercera de l’Estat. Amb 45 avions i uns 2.000 treballadors, espera transportar 11 milions de passatgers el 2010 i facturar 800 milions d’euros. Iberia (45%) i Inversiones Hemisferio (15%) seran els accionistes de referència de la companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona