Economia

Les promocions d'ADSL de Telefónica són més cares que les dels grups europeus

Internet

Els preus que els usuaris espanyols paguen per tenir el servei d’ADSL (conegut com a banda ampla) són entre un 9,6% i un 7,4% més barats que a la Unió Europea. Aquesta diferència es dóna en els serveis de velocitats mitjanes (entre 2 i 9,99 megues) i altes (a partir de 10 megues), mentre que en les velocitats més baixes (de fins a 2 megues) el preu que es paga és lleugerament més alt que la mitjana europea.

No obstant això, si només es pren com a referència la política de preus de l’operador dominant a Espanya, Telefónica, es detecta que les tarifes més barates d’aquesta companyia en banda ampla són superiors en més d’un 27% a les més baixes dels operadors històrics europeus per a velocitats de menys de 2 megues. Si la comparació es fa en el servei de velocitat mitjana, de 2 a 9,9 megues, el més contractat, Telefónica és un 17,2% més cara.
Aquesta situació s’ha posat de manifest amb l’elaboració d’un informe, efectuat d’acord amb tarifes ofertes al juny, que ha realitzat la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT). L’informe no ha pogut fer la comparativa per a l’alta velocitat per falta de dades.
Així, en analitzar les ofertes d’aquest pack de serveis que venen tots els operadors a l’Estat, l’informe determina que en el servei més requerit, la velocitat mitjana, l’oferta més barata el juny del 2007 era de 40,2 euros mensuals, un 9,6% inferior al preu mitjà de la millor oferta existent a Europa. En velocitats altes, l’oferta més econòmica a Espanya era de 46,6 euros, un 7,4% inferior a la mitjana de les ofertes més atractives de la Unió Europea.

Abús de posició dominant
La Comissió Europea va imposar mesos enrere una multa de 152 milions d’euros a Telefónica per abús de posició dominant en el mercat de banda ampla. L’operadora va anunciar tot just la setmana passada una reducció “al voltant d’un 25%” en les tarifes d’ADSL.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.