Economia

Cajamadrid, primer accionista d'Iberia

Caja Madrid s’ha convertit en el primer accionista d’Iberia en adquirir al Banc Bilbao Biscaia (BBVA) un paquet del 6,99 per cent, operació per la qual ha pagat un total de 240 milions d’euros. Caja Madrid té ara el 17 per cent del capital de la companyia.

Gràcies a aquesta operació, el BBVA obtindrà uns beneficis de 65 milions d’euros. El banc mantenia aquest paquet des de la privatització de l’aerolínia, l’abril del 1999.
Amb tot, l’operació està subjecta, en els pròxims set dies, al dret de tempteig dels altres accionistes principals, British Airways, Logista i El Corte Inglés.

L’interès per Iberia s’ha incrementat notablement en les últimes setmanes, fet que queda demostrat perquè hi ha tres grups que volen aconseguir-ne el control. D’una banda hi ha el consorci format per Texas Pacific Group i British Airways; d’una altra, el fons Gala Capital, i, en tercer lloc, un grup d’empresaris catalans i madrilenys amb l’expresident de l’Institut Nacional d’Indústria, Javier de Salas, al capdavant.

El nucli dur d’Iberia amb representació al consell de la companyia té el 36,50 per cent del capital i està format per British Airways (10 per cent), Caja Madrid (fins ara 10 per cent), Logista (6,5 per cent), El Corte Inglés (2,9 per cent) i altres fons (0,64 per cent).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.