Economia

El govern de Bush descarta ara la compra d’actius tòxics

Gir de 180 graus en el pla de rescat financer impulsat pels Estats Units (EUA) al setembre. El secretari del Tresor, Henry Paulson, va explicar ahir que el govern ha abandonat la idea de comprar actius tòxics o il·líquids –el punt fins ara més important d’un pla de rescat valorat en més de 700.000 milions de dòlars (480.000 milions d’euros)– i passarà a enfortir els balanços de les entitats financeres mitjançant la compra de participacions. D’aquesta manera, els EUA seguiran els passos d’Europa a l’hora d’estabilitzar el sistema financer.

“Necessitàvem actuar amb rapidesa, i la compra d’actius il·líquids, el nostre objectiu inicial, hauria requerit més temps per posar-lo en pràctica i no hauria donat prou resultat, a causa de la severitat del problema”, va indicar ahir Paulson en referència a les hipoteques porqueria.

Capital per a indústries
A més, el responsable d’Hisenda de l’administració Bush va apuntar que està avaluant les necessitats de capital d’institucions no financeres que actualment no poden beneficiar-se del pla de rescat, encara que, va puntualitzar, “abans de començar un nou programa de compra de participacions ha de concloure el primer i se n’ha de valorar l’impacte, per tenir en compte aquesta informació a l’hora d’establir la dimensió i l’objectiu d’un programa addicional”.

El secretari del Tresor va reconèixer la responsabilitat dels EUA en l’actual situació econòmica mundial i va afirmar que el país està “avergonyit dels seus propis errors”, encara que també va subratllar que no és l’únic responsable d’aquesta crisi. “El nostre sistema és més estable que unes setmanes enrere”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA