Economia

Alianza Nacional convoca un acte a Barcelona el 13-D

El grup ultra espanyol marxarà sota el lema 'Por la unidad de España'

El grup ultra espanyol Alianza Nacional (AN) ha fet una crida a manifestar-se a Barcelona durant la jornada de les consultes sota el lema Por la unidad de España. En aquest sentit, AN ha demanat permís a Interior per fer una manifestació des de la plaça Urquinaona fins a la plaça Universitat, on té previst fer un acte polític contra el separatisme català.

Tot i que aquesta formació té poca presència a Catalunya, té una certa capacitat de convocatòria, sobretot amb militants provinents de Madrid i del País Valencià, on té nuclis actius. Així va quedar demostrat el 12 d’octubre de l’any passat, quan va convocar una marxa a Tarragona a la qual van assistir quasi dos centenars de militants. En aquella ocasió, les forces de l’ordre van haver d’establir un fort cordó policial per separar els ultres dels centenars de joves catalans que els esperaven per foragitar-los de la ciutat.

Precisament, fonts dels Mossos d’Esquadra consultades per l’AVUI van explicar ahir que la concentració d’AN per al 13-D és la que desperta més preocupació de la jornada reivindicativa, perquè és considerat el grup potencialment més perillós de l’univers ultra espanyol. Per contra, les concentracions de Falange i d’Alternativa Española (AES) no són considerades de risc especial, tret que siguin boicotejades per grups independentistes catalans. Per aquesta raó, les forces de seguretat organitzaran un operatiu especial per evitar incidents i controlar la marxa en tot moment.

D’altra banda, les mateixes fonts donen per fet que Falange obtindrà permís per manifestar-se el dia 13, i no un dia abans, tal com ha decretat Interior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu