Economia

Sebastián alimenta el desconcert i aposta pel pla Corbacho

Al PP, González Pons també contradiu Rajoy

La mesura anunciada dimecres pel ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, de restringir les contractacions en origen per reduir l’atur continua aixecant polseguera.


Ahir el ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, va continuar embolicant la troca en donar suport al pla Corbacho un dia després que la vicepresidenta espanyola, María Teresa Fernández de la Vega, corregís el ministre de Treball i l’obligués a matisar les seves paraules i disculpar-se públicament per no haver-se fet entendre prou bé.
 

Des del congrés dels socialistes madrilenys, Miguel Sebastián va assegurar que l’objectiu és dirigir els contractes als 2,5 milions d’aturats que hi ha a l’Estat: “S’ha d’aconseguir que tot el que es pugui contractar amb els recursos disponibles de treball a Espanya es contracti. Aquesta és la preferència, i que es porti de fora només el que es necessiti”. A més, el ministre d’Indústria va dir que el seu col·lega de Treball va poder ser mal interpretat dimecres quan va dir que els contractes en origen s’acostarien “al punt zero”, ja que això no afectarà totes les ocupacions que es demanin, segons va matisar divendres Corbacho i va recordar ahir Sebastián.
 

El missatge de l’oposició
Si el galliner socialista està revoltat, al PP l’ordre també és una qualitat que escasseja. I és que ahir es va tornar a evidenciar que el principal partit de l’oposició tampoc ha trobat la unitat en el missatge.
 

Si dijous la secretària general, María Dolores de Cospedal, elogiava la mesura –moderadament, esclar– i deia que el govern coincidia amb el PP en el fet que “la capacitat d’acollida d’Espanya té un límit”, divendres el mateix partit, en paraules del seu president, Mariano Rajoy, ja no donava suport a la mesura perquè suposava “liquidar la immigració legal”. Ahir, però, a Génova també hi va haver tercer capítol, ja que el vicesecretari de comunicació del PP, Esteban González Pons, va oferir suport parlamentari a la mesura perquè “posa sentit comú a la política d’immigració del govern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.