Economia

Sobrequés apadrina la consulta independentista de Martorell

Els promotors consideren que el seu perfil farà augmentar la participació

L’històric militant del PSC i exrector de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), Jaume Sobrequés, presentarà l’acte de constitució de la plataforma Martorell Decideix divendres que ve, 22 de gener, al Teatre Foment d’aquesta localitat del Baix Llobregat. Serà la primera vegada que l’exsenador i exdiputat socialista, molt crític amb l’actual direcció del partit, fins al punt que a l’estiu va amenaçar d’estripar el carnet de militant, col·labora amb un dels nuclis que organitzen consultes sobre la independència.

Un dels portaveus de la comissió que organitza la jornada, Roger Gili, va explicar ahir a l’AVUI que Sobrequés “és una figura prou neutral que s’allunya de les habituals plataformes sobiranistes i això pot ajudar a fomentar la participació el dia de la consulta”. De fet, l’objectiu dels promotors és “desactivar el boicot dels partits contraris i portar gent de diferents àmbits” perquè les prop de 20.000 persones que seran cridades a votar el 25 d’abril, en el marc de la tercera onada de referèndums, hi acudeixin i no es quedin a casa.

Tot i que a les darreres eleccions municipals CiU va assolir la majoria absoluta amb un resultat molt bo, superior al 45 per cent dels vots, Gili explica que Martorell és un “municipi sociològicament socialista” i, per tant, la campanya se “centrarà en l’aprofundiment de la democràcia i la participació, en detriment de les clàssiques proclames sobiranistes”.

La moció de suport al referèndum va ser aprovada a l’ajuntament el dia 20 d’octubre gràcies als vots dels 12 regidors convergents i el d’ERC. El PSC, el PP i ICV hi van votar en contra. Els organitzadors iniciaran una ronda de contactes amb partits polítics, agents socials i entitats de la localitat, la setmana vinent, amb la voluntat de sumar adhesions al referèndum. La consulta de Martorell, que es farà al marge de la coordinadora nacional, serà la setena de la comarca del Baix Llobregat després que el Papiol va convocar la primera consulta el 13 de desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona