Economia

Seat estudia entrar al mercat asiàtic i fabricar a la Xina

Automoció

Canvi de plans a Seat. La companyia havia refusat fins ara entrar a l’emergent mercat xinès entre altres coses perquè Volkswagen li havia barrat el pas apostant per la marca txeca Skoda. Ara estudia fins i tot fabricar-hi.
L’interès d’empresaris xinesos i l’àmplia agenda que l’actual president de Seat, Erich Schmitt, conserva del seu pas per Audi han sigut decisius per redissenyar estratègies.

I és que, Schmitt ha admès que Seat està avaluant la possibilitat de produir cotxes a l’Amèrica Llatina –possibilitat que ja havia posat sobre la taula– i també a la Xina. Ha triat el Saló de l’Automòbil de Ginebra per fer l’anunci i podria ser que concretés els plans el mes que ve, quan presentarà a Martorell els resultats del grup el 2007.

Trobar l’oportunitat
Fa poc més d’un any i en aquest mateix marc de presentació dels comptes anuals, Schmitt descartava que Seat tingués plans a la Xina, almenys a curt termini. Malgrat tot, assegura: “Si veig una oportunitat per a Seat a la Xina em posaré a treballar immediatament”. Sembla que aquesta ha sortit ara.

Schmitt ha recordat que té una experiència de quinze anys al gegant asiàtic, ja que havia sigut cap de compres d’Audi i responsable de la marca a la Xina. La firma fabrica en aquest país amb dues aliances, FAW-VW i Sanghai VW. De fet, es considera que Schmitt ha sigut un dels homes clau per aconseguir que els models Audi siguin els preferits pels xinesos que volen lluir cotxe per demostrar el seu poder adquisitiu.

Aliar-se amb socis locals i/o aprofitar l’estructura que Volkswagen ja té al país sembla l’opció més assenyada per iniciar una revolució similar però amb models de gamma menys alta i més esportius. Han sigut els mateixos xinesos els que han fet els primers estudis de mercat sobre la possibilitat de vendre els models Ibiza i León en les seves variants més esportives. Per avançar en aquesta idea, Seat mantindrà la setmana que ve una nova reunió amb els seus “amics” xinesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.