Economia

VW estudia repartir el Q3 entre Alemanya i Eslovàquia

Volkswagen ha posat damunt la taula la possibilitat de repartir la fabricació del Q3 entre Alemanya i Bratislava (Eslovàquia). Així ho va advertir ahir el president del comitè d’empresa, Matías Carnero, que explica que la proposta que analitza la companyia és fer les feines de xapa i pintura a Bratislava, que ja produeix tot terrenys semblants al nou model d’Audi com el Q7, el Cayenne i el Tuareg, i fer el muntatge final a Alemanya.

Tot i que aquest possible pacte perjudica la candidatura de Martorell, Carnero assegura que la planta catalana encara té moltes opcions. De fet, el líder de la UGT creu que Volkswagen ha fet pública aquesta proposta per pressionar encara més l’administració, de qui vol més ajudes. La multinacional també espera moviments de la plantilla. Els empleats de Seat han acceptat tenir aquest any el sou congelat i veure com l’any que ve només puja la meitat de la inflació.

El problema és que els centres competidors han cedit encara més. Els treballadors de Bratislava, per exemple, estarien disposats a tenir el sou congelat durant tres anys. Carnero alerta que la plantilla de Martorell no farà més sacrificis en aquest sentit i lamenta el desacord sindical. “Si haguéssim acceptat la proposta al desembre, ja tindríem el cotxe”, diu tot recordant que la caiguda en picat de les vendes d’Audi aquests primers mesos de l’any ha complicat les coses. Després de nombrosos retards, dimecres se sabrà on es fa el Q3. Dijous hi ha junta d’accionistes i VW ja vol haver posat fi a la incertesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”