Economia

Pimec organitza un grup de compra d'energia

L'AECE seria la primera agrupació empresarial de compra d'energia formada per pimes a Catalunya i a tot l'Estat

La patronal Pimec ha organitzat un grup de compra de gas i electricitat per a petites i mitjanes empreses. L'objectiu d'aquest grup, que té el nom provisional d'Associació d'Empresaris Consumidors d'Energia (AECE), és acabar l'any amb un cinquantena d'empreses associades. Si funciona, s'estendrà a tot l'Estat.

Segons va explicar a l'AVUI el president de la comissió d'energia de la Pimec, Vicenç Pedret, a finals de 2007 l'AECE "podria estar comprant uns 500 milions de kilovats/hora anuals d'electricitat, i 1.000 milions de kilovats/hora de gas". Aquesta capacitat de compra seria similar a la d'un grup empresarial gran com, per exemple, Saint Gobain, que a tot l'Estat té set plantes amb 14 forns industrials.

L'AECE seria la primera agrupació de compra d'energia formada per pimes a Catalunya i a tot l'Estat. La Pimec hi treballa des de fa quatre mesos, i la idea va sorgir després que l'any passat la factura elèctrica va pujar entre un 30% i un 40%, i el cost del gas va créixer un 60%.

Pels núvols
El detonant per al naixement d'aquest grup de compra és la liberalització del preu del gas industrial, que des de l'1 de juliol passat no està regulat per l'Estat i queda vinculat a la fluctuació del petroli. Segons les dades de Pimec, a Catalunya hi ha més d'un miler de pimes que dediquen un 10% del seu volum de facturació a sufragar els costos energètics.

Segons Pedret, el 90% de les 22.000 pimes industrials catalanes, unes 18.000 empreses, patiran les conseqüències de la liberalització energètica. Les dades de la patronal Fepime indiquen que els costos energètics de la indústria han pujat un 30% aquest any.

Vicenç Pedret va subratllar que "a les pimes la pressió dels preus de l'energia va directament al compte de resultats". "Quedarem a l'arbitri del que passi al petroli. Tothom està espantat; no hi ha un discurs nuclear, i amb les renovables no se sap què passarà".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona