Economia

Josep Piqué sense embuts ni cadenes

Cercle d'Economia

Un Josep Piqué distès i còmode va aprofitar ahir una conferència del Cercle d'Economia per parlar per primer cop en molts anys sense embuts de les seves opinions polítiques, econòmiques i socials. "Jo ja he decidit des de fa dies que la meva feina no és donar titulars", va dir només començar davant un auditori especialment nombrós que volia participa del cicle Reflexions des de l'experiència.
"A l'oposició hi fa un fred que pela; és un lloc inhòspit", va dir Piqué, que va assenyalar que aquesta era la "primera reflexió des de la profunditat en la part final de la seva carrera professional". Una etapa que l'exministre encara tornant al sector privat, ja que acaba de ser nomenat president de Vueling: "El moment més apassionant va ser quan vaig ser ministre d'Afers Exteriors".

El seu pas per Ercros -"tinc el dubtós honor d'haver presentat la més gran suspensió de pagaments d'Espanya", va dir-, les seves diferents funcions al govern del PP i, passant de puntetes, alguna anècdota de la seva etapa al capdavant del partit a Catalunya van presidir la xerrada. "És molt important -va explicar- que el portaveu d'un govern no menteixi; no cal que digui tota la veritat, però ha de generar serenitat i sensació que tot està sota control".

Piqué va advocar també per un sistema electoral amb circumscripcions més petites i llistes obertes: "Això no passarà mai perquè significa passar el poder dels partits polítics als ciutadans". Un convidat li va qüestionar: "Què ha de fer ara un català de dretes no catalanista?". "Hi ha un partit, el PP, que és de centredreta i que no és nacionalista", va contestar-li Piqué, per concloure: "La gran frustració política que tinc és que la gent em deia: «M'agrades molt però no et podré votar»".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.