Economia

Solbes acusa Caja Castilla - La Mancha d’abusos immobiliaris

Crisi a les caixes

Caja Castilla-La Mancha no té un forat financer però això no vol dir que no hagi comès errors. Mentre el dia abans només va insinuar que alguna inversió havia sigut “més onerosa” del previst quan avalava amb 9.000 milions el primer rescat d’una entitat per la crisi, el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, va culpar ahir els directius de la caixa manxega cessats pel Banc d’Espanya d’una gestió “inadequada” i “poc cauta” per haver abusat d’inversions immobiliàries.

Nascuda el 1992, Caja Castilla-La Manxa va fer un salt a partir del 1999 sota la presidència de l’exdiputat del PSOE Juan Pedro Hernández Moltó en ple boom del totxo. “No estem parlant de mala gestió d’un gestor o un altre, sí d’una gestió inadequada en el sentit que la caixa no ha sigut prou cauta a l’hora d’invertir en el sector de la construcció”, va acusar Solbes. No va citar cap cas, però els 8.000 milions en crèdit promotor tot i ser la dotzena caixa de l’Estat i la inversió de 205 milions en la compra del 20% de Parquesol el 2005, una companyia que aleshores valia 1.030 milions i que ara no val ni 260, resumeixen una dècada d’excessos.

El vicepresident, però, ja va dir que “no creu que s’hagi de fer res més amb els gestors” que cessar-los.

Arran dels rumors de les últimes setmanes i des que els representants del PP van abandonar el consell d’administració, els clients de CCM han retirat 500 milions de l’entitat. Amb tot, ahir van fer cas de la crida a la calma de Solbes i només un 1% van retirar diners de comptes. Segons Juan Sánchez, director de l’oficina principal de CCM a Toledo, “no va tenir l’ensurt que es podia esperar” ni va necessitar liquiditat extra més enllà de l’ajust de final de mes, on coincideixen els cobraments de nòmines i de pensions.

A la malaguenya Unicaja l’han acusat de plantar CCM exigint 3.000 milions d’ajut perquè el que vol és la fusió amb la sevillana Cajasol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.