Economia

El Sabadell "canvia el focus" del negoci per esquivar la crisi

Finances

Banc Sabadell està adaptant la seva gestió comercial al moment turbulent que viu el mercat financer. Segons va explicar ahir Josep Oliu, president de l'entitat, el banc va reaccionar durant el tercer i el quart trimestre del 2007, just després de l'esclat de la bombolla subprime als EUA i de la crisi de liquiditat dels mercats "canviant el focus" del negoci i posant l'accent més en la captació de dipòsits que no pas en la inversió creditícia.
Malgrat això, segons va insistir Oliu, "a cap client li faltarà finançament si el necessita", sempre que el risc sigui raonable.

Paral·lelament, el grup sabadellenc, que aquest any inicia un nou pla director sota l'epígraf Òptima 09, ha fet unes provisions extraordinàries de 130 milions d'euros per cobrir renovacions de plantilla, però també per cobrir possibles repercussions negatives de la conjuntura actual, com ara un repunt de la morositat.

En aquest sentit, Oliu compta que aquesta morositat, que actualment els afecta en un 0,47%, es podria duplicar fins a vorejar l'1% al llarg del 2008.

Resultats comparables
Pel que fa als resultats, Banc Sabadell va tancar el 2007 amb un benefici recurrent net de 782,3 milions d'euros, un 37,4% més que l'exercici precedent. Aquestes magnituds són el resultat d'acarar dos comptes de resultats comparables, ja que el 2006 es va produir una plusvàlua important per la venda de Landscape. Comptabilitzant-la, els guanys van baixar gairebé un 14%, tot i els atípics del 2007, com la venda d'Excell Bank i la sortida a borsa de Fluidra.

Oliu va destacar el bon creixement del crèdit, que a despit de la situació encara ha avançat en un 13,6%, especialment en les modalitats d'empresa, paral·lelament a l'esmentada intensificació en la captació de dipòsits, que ha deixat una pujada en aquest capítol del 10,7%. Així, els crèdits superen els 55.600 milions d'euros mentre que els recursos gestionats van arribar als 80.247 milions.

El director general del grup, Jaume Guardiola, va explicar que el marge d'intermediació ha crescut un 20%, mentre que el d'explotació, que projecta l'evolució de l'activitat bancària, va avançar més d'un 30%.Tant ell com Oliu van insistir en tot moment en la salut i la solvència dels comptes del Sabadell, així com en el resultat "sostenible com a conseqüència de les accions de prudència d'aquest exercici". Oliu va afirmar que l'entitat compta amb uns 10.000 milions "disponibles en bons, crèdits sindicats i títols que es podrien liquidar de forma immediata si calgués".

Plans amb Unicredito
En el capítol internacional, segons van explicar els seus responsables, el Sabadell té previst engegar un pla de col·laboració amb l'italià Unicredito, principal banc europeu als països de l'Est, perquè sigui el corresponsal del Sabadell per als clients d'aquest que es vulguin instal·lar en aquella zona.

Convé recordar que el grup acaba d'adquirir el negoci de banca privada del BBVA a Florida, amb el qual obtindrà "massa crítica" a la zona, de manera que a partir del 2009 puguin aportar uns 10 o 15 milions al resultat del banc.

Finalment, el grup va anunciar ahir que el 2 d'abril pagarà un dividend per acció de 0,15 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les podria multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA