Economia

Casa Tarradellas aposta per ampliar la línia de refrigerats

Consum

La companyia osonenca Casa Tarradellas tindrà enllestida per a finals d'any la nova factoria que ampliarà els quatre centres productius del polígon Mas Galí de Gurb i en la qual, com ja s'havia avançat, invertirà 30 milions d'euros i crearà 100 nous llocs de treball.

El projecte respon a la necessitat d'ampliar la capacitat de producció en la línia de productes refrigerats que tenen en la farina la base de la seva elaboració.
Actualment, aquesta firma familiar catalana és líder al mercat estatal en el segment de pizzes refrigerades, "una activitat en la qual encara tenim recorregut per créixer", admet Miquelina Saborit, directora de màrqueting i portaveu de Casa Tarradellas.

Aquesta categoria de producte, que es complementa amb els quiches i els sandvitxos, aporta ja el 55% de les vendes de Casa Tarradellas, que van arribar als 510 milions d'euros el 2007, després d'un creixement anual del 8,5%.

No obstant això, el nou espai productiu ha de permetre introduir la marca Tarradellas en noves categories de producte, sempre que es treballin amb la farina com a base i puguin arribar refrigerats al consumidor. És en aquest sentit en què està treballant el departament de recerca i desenvolupament de productes de la companyia, sota la direcció d'un dels membres de la segona generació de la família Tarradellas i format per deu persones.

Alimentant aquesta àrea també hi ha un equip de quaranta persones més amb tasques dins de l'àrea de qualitat, "una de les màximes de la companyia que, entre altres certificacions, ha aconseguit la ISO 22000, que regula tots els àmbits de la seguretat alimentària", recalca Saborit.

D'altra banda, l'elaboració de càrnics, que de fet va ser la que va donar origen al grup el 1976, aporta el 45% del negoci, amb els embotits llescats, patés i el famós fuet Espetec.

Tradició i superació
La filosofia de la companyia s'ha basat sempre "en el respecte a la tradició artesanal i l'afany de superació" que s'ha palesat en un esforç inversor constant i en l'aplicació de sistemes de fabricació que garanteixin la qualitat, per la qual cosa els equips tècnics de la firma treballen conjuntament amb els fabricants de maquinària que precisen utilitzar. "S'ha de tenir en compte -destaca Miquelina Saborit- que partim de la construcció d'una marca i això vol dir fer poques coses però molt ben fetes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell