Economia

Zurich compra el 50% de les companyies d'assegurances de Caixa Sabadell per 227 milions

Economia

El grup assegurador suís Zurich ha comprat el 50% de les companyies d'assegurances generals i de vida de Caixa Sabadell per 227 milions d'euros, als quals s'afegiran 96 milions més en funció del rendiment futur de les societats CaixaSabadell Vida i CaixaSabadell Compañia de Seguros Generales. D'acord amb aquesta operació, anunciada avui per les dues entitats, la caixa d'estalvis catalana i Zurich han segellat una aliança estratègica, en la qual Caixa Sabadell aportarà els seus 366 oficines situades a Catalunya, València i Madrid –pròximament, en altres comunitats autònomes d'Espanya– i la seva experiència de 20 anys en el negoci financer-assegurador, i el grup suís posarà sobre la taula el seu bagatge com a gestor de productes del sector.

Cinc entitats –Mapfre, Zurich, Aviva, Catalana Occidente i Aegón– van licitar en la fase final pel negoci assegurador de Caixa Sabadell, una operació que s'emmarca en el procés d'acords de banca-assegurances que moltes caixes estan tancant amb diversos operadors del sector.

Altres aliances
Zurich va anunciar l'1 d'abril passat la firma d'un pacte similar amb Caja Navarra, i Mapfre fa temps que manté aliances d'aquest estil amb diverses entitats d'estalvi, la més destacada i coneguda amb Caja Madrid.

Caixa Sabadell estudiava des de feia més d'un any donar entrada a una companyia en el seu negoci assegurador, considerat fonamental per a l'entitat i que l'any passat va aportar 14 milions d'euros, amb un volum de primes anuals de 320 milions d'euros en el segment de vida.

Oportunitat de creixement
Segons el director general del negoci d'assegurances de vida de Zurich, Mario Greco, aquesta transacció "representa una oportunitat de creixement amb un potencial molt alt que puguem expandir una de les nostres àrees de creixement claus".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu