Economia

La T-1 acull ja el 80 per cent del trànsit aeri d'El Prat

L'aliança SkyTeam s'afegeix a Star Alliance (Spanair) i Oneworld (Iberia) en les noves instal·lacions de l'aeroport. L'única incidència d'aquest diumenge han estat les cues davant els taulells d'Air Europa

La Terminal 1 (T-1) de l'aeroport de Prat s'ha posat a ple funcionament aquest diumenge amb l'arribada de la desena de companyies de l'aliança SkyTeam, que representaran el 80 per cent del trànsit aeri. KLM ha estat la primera companyia de Sky Team a estrenar les instal·lacions de la T-1, a les 6 del matí, amb un vol a Amsterdam. Delta iniciava les seves operacions transatlàntiques des del Prat a dos quarts de deu amb un vol amb destinació Atlanta.

Des d'aquest diumenge, doncs el nombre d'aerolínies que operen des d'ara a la T-1, s'amplia a Air Europa, Air France, KLM, Alitalia, Delta Airlines, CSA Czech Airlines, Aeroflot, Tarom, Tunis Air, Aerolíneas Argentinas y Aeromexico. A partir del 10 de novembre, també és previst que s'hi incorpori Continental Airlines. Els operadors reconeixen a les instal·lacions de la T-1 una facilitat en les connexions, un servei de facturació molt més àgil i una important disponibilitat de vols.

L'únic contratemps d'aquest diumenge han estat unes aglomeracions puntuals davant dels taulells d'Air Europa. Segons un portaveu de l'aeroport, l'adaptació de les noves aerolínies a la T1 ha transcorregut amb "plena normalitat, ja que tots els vols han sortit al seu temps, i les cues a Air Europa a penes han durat deu minuts". La incidència s'ha produït entre les 8.00 i les 9.00 hores del matí quan s'han format llargues cues davant dels taulells de facturació d'Air Europa com a conseqüència de l'acumulació de vols en aquesta franja horària.

Els 544.00 metres quadrats de la T-1 donen cabuda a 166 mostradors de facturació i unes 12.000 places d'aparcamient. Les noves instal·lacions permeten un ritme de facturació de 8.000 maletes per hora i ha representat la creació de 3.000 nous llocs de treball directes.

Star Alliance (Spanair) va ser la companyia que va inaugurar les noves instal·lacions el juny passat i Oneworld (Iberia) s'hi va afegir al setembre. En aquests quatre mesos, la T-1 ha tingut 37.289 operacions d'enlairament i aterratge d'avions, amb un trànsit de 4 milions de passatgers i 2,7 millones de equipatges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.