Economia

L'Audiència Nacional condemna Antonio Camacho a 11 anys de presó pel frau de Gescartera

Tribunals

La secció quarta de l'Audiència Nacional ha condemnat el propietari de Gescartera, Antonio Camacho, a 11 anys de presó, la pena màxima sol·licitada pel ministeri fiscal. El tribunal l'ha considerat culpable dels delictes continuats d'apropiació indeguda i falsedat documental per la desaparició de 50,2 milions d'euros de l'agència de valors.
La sentència, de 592 folis, considera La Caixa i Caja Madrid Bolsa responsables civils subsidiàries de les pèrdues provocades per l'escàndol financer, valorades en 87,99 milions d'euros, a les quals hauran de respondre "civilment i de manera solidària tots els condemnats". La Caixa ha anunciat que recorrerà la sentència.

L'Audiència Nacional condemna també la presidenta de Gescartera, Pilar Giménez Reyna, a 3 anys i sis mesos de presó per complicitat en delicte continuat d'apropiació indeguda. El dictamen també condemna el 'número dos' de Camacho, José María Ruiz de la Serna, a 10 anys i mig de presó per delictes d'apropiació indeguda i falsedat documental, així com el responsable de la comercial de Gescartera Administració i Gestió de Patrimonis (AGP), Aníbal Sardón, a 9 anys de presó pels mateixos delictes.

El tribunal absol la dona de Camacho, Laura García Morey, i cinc acusats més, als quals la fiscalia va retirar les imputacions en el seu informe d'acusacions finals.

Vist per sentència al desembre
Després d'un llarg judici, el cas va quedar vist per a sentència el 18 de desembre passat. I és que davant d'un cas tan complex, el tribunal va demanar temps per decidir el veredicte final. Tant el propietari de Gescartera, Antonio Camacho, com la seva cara pública per captar clients, Pilar Giménez Reyna, van insistir que les autoritats es van precipitar en impulsar la intervenció judicial just quan es podia reflotar la companyia, i van remarcar que mai no van actuar de mala fe.

Suposadament, des dels despatxos d'Antonio Camacho es va teixir una trama per captar inversions de particulars i també d'institucions. Amb els diners que aportaven uns inversors es pagava a altres inversors, i així la bola es va anar fent gran, fins que hi van intervenir les autoritats reguladores.

El judici es va tancar sense que ningú hagi aclarit on són els diners desapareguts dels inversors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona