Economia

Repsol valora un projecte de 2.000 milions d'euros per a la petroquímica de Tarragona

Energia

El grup petrolier Repsol està valorant un nou projecte per potenciar la seva factoria petroquímica a Tarragona. Amb una inversió prevista de 2.000 milions, Repsol-Tarragona ampliaria les actuals instal·lacions en l'horitzó del 2014.
El projecte està en fase d'estudi i pendent d'aprovació, segons va anunciar ahir el president del grup, Antoni Brufau, que no obstant això el va presentar com un dels eixos de futur que Repsol ha definit en el seu nou pla estratègic 2008-2012.

En la inversió total, el projecte inclourà la construcció d'un nou coker -unitat que transforma els residus del petroli en productes refinats d'alta qualitat-, valorat en 600 milions. Això permetria intensificar la producció a Tarragona de productes de més valor afegit i reduir la fabricació de fueloil per incrementar la rendibilitat a Repsol-Tarragona.

Brufau no va concretar més perquè ha "de compaginar refineria i turisme de qualitat. No ens podem oblidar de l'entorn".

Més capacitat
La rendibilitat és justament una de les màximes que han definit el nou pla que, en el cas de Repsol a la península Ibèrica, també inclou inversions de 700 milions d'euros, que serviran per augmentar la capacitat i la qualitat de la producció a la refineria de Bilbao; de 3.200 milions més amb els mateixos objectius a Cartagena, i de 850 milions en capacitat d'elaboració de poliolefines a Sines (Portugal).

Si tira endavant el projecte de Tarragona, Repsol destinaria a la península Ibèrica uns 680 milions d'euros els pròxims 5 anys, sobre un total de 21.000 milions d'inversió arreu del món, sense comptar les seves participades, l'argentina YPF (7.800 milions més) i la catalana Gas Natural (3.700 milions). El pla de Repsol preveu que el 2012 el benefici net del grup, sense comptar resultats extraordinaris i les inversions, es multipliqui per 2,8.

Repsol YPF va assolir el 2007 un benefici net de 3.188 milions d'euros, que suposa un increment del 2% respecte a l'any anterior. El resultat es va obtenir malgrat la depreciació del dòlar i la caiguda dels marges internacionals de la química.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona