Economia

Acciona i Enel aconsegueixen el 92% de les accions d'Endesa

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha comunicat que l'oferta pública d'adquisició (OPA) d'Enel i Acciona per la resta de les accions que encara no tenien (un 53,99%) ha estat acceptada per un nombre de 487.601.643 accions, el que representa un 85,3% d'aquest total, i un 46,05% del capital social de la companyia.

Això fa que l'OPA hagi tingut un resultat positiu i que Enel i Acciona ja controlin el 92% de l'elèctrica.

La setmana passada la Junta General Extraordinària d'Endesa va aprovar les modificacions estatutàries necessàries perquè l'oferta pública d'adquisició (OPA) d'Enel i Acciona pogués tirar endavant. Aquest era l'últim tràmit necessari perquè es pogués acceptar l'oferta. La junta va aprovar les modificacions amb un 89,3% del capital present o representat a favor.

Endesa ha modificat els articles 32 (de limitació del dret de vot), el 37 (de nombre i classes de consellers), el 38 (de duració del càrrec de conseller), el 42 (d'incompatibilitats dels consellers), i finalment ha autoritzat al Consell d'Administració per a l'execució i desenvolupament dels acords que s'adoptin per la Junta, així com per substituir les facultats que rebi la Junta, i concessió de facultats per a l'elevació a instrument públic i inscripció dels esmentats acords i per a la subsanació, en el seu cas.

L'article 32, que blindava a Endesa en permetre als accionistes només fins a un màxim del 10% dels drets polítics independentment del capital que controlessin, ha estat modificat i ara els accionistes 'tindran dret a un vot per cada acció que posseeixin o representin, a excepció de les accions sense vot, que es regiran pel disposat a l'article 8è' dels estatuts d'Endesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”