Economia

Corbacho incrementarà un 30% les inspeccions de treball per lluitar contra l'economia submergida

Laboral

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha anunciat aquest dilluns que s'incrementaran en un 30% les inspeccions laborals per detectar casos d'economia "irregular".

Segons Corbacho, en temps de crisi acostumen a créixer els fenòmens d'economia submergida amb repercussions "negatives" sobre la fiscalitat i sobre els accidents laborals.

Corbacho, que ha fet aquestes declaracions durant la inauguració d'una jornada sobre formació organitzada per l'Institut Gaudí de la Construcció a l'Hospitalet de Llobregat, ha avançat que s'incrementarà la plantilla d'inspectors i que ha ordenat que les inspeccions a empreses s'incrementin en un terç respecte al 2008.

El ministre de Treball ha afirmat que l'objectiu és "detectar" situacions d'economia irregular que en situacions de crisi apareixen "amb més intensitat".

Corbacho ha anunciat que els sectors en què se centraran les inspeccions seran la construcció, l'agricultura i el comerç minorista, els més "susceptibles" d'aparició d'economia submergida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.