Economia

La CEOE proposa un contracte temporal, per sota del salari mínim i sense cost d'acomiadament per a joves

La patronal defensa que la mesura s'ha aplicat a França amb el vistiplau de la majoria de sindicats i que seria una eina d'entrada en el mercat laboral

La patronal CEOE ha proposat en el marc de la Mesa del Diàleg Social la creació d'una nova modalitat de contracte laboral per a joves d'una durada de sis mesos prorrogable a un any, que pugui estar per sota del salari mínim i sense indemnització per acomiadament.

El responsable de comunicacions de la CEOE, José de la Cavada, ha anunciat aquest dimarts la nova proposta de la patronal d'un contracte d'inserció al món del treball per a joves de 30 anys. Segons el dirigent de la CEOE, la proposta inclou que el salari dels que quedessin subjectes a aquesta modalitat no superaria "en el millor cas" una retribució equivalent al salari mínim interprofessional, similar a les condicions que es donen a França.

El representant de la patronal ha definit la modalitat proposada com un contracte d' "entrada en el mercat laboral". Tot i admetre que la iniciativa no ha tingut gaire bona acceptació per part dels sindicats ni del govern, De la Cavada ha afirmat que si tirés endavant la CEOE seria "generosa" en la revisió i interpretació de les condicions. En aquest sentit, ha dit gràficament que "en alguns ordinadors d'aquest país hi ha quatre milions de joves sense feina, disposats a entrar en el mercat laboral" i que aquesta modalitat ha tingut el vistiplau dels principals sindicats francesos, excepte la CGT.

El dirigent de la CEOE ha afirmat també que "hi ha marge per reduir les cotitzacions socials de les empreses" amb un ajustament de les quotes i les prestacions, una situació que ha criticat quan la Seguretat Social té superàvit. La patronal, però, és partidària que la Seguretat Social es financiï a través dels pressupostos generals de l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.