Economia

Nou pla de rescat per a Citigroup

Finances

Els Estats Units han donat llum verda a un nou pla de rescat destinat a un dels principals bancs del país, Citigroup. El departament del Tresor i la Reserva Federal han acordat garantir 306.000 milions de dòlars d'actius a canvi de quedar-se amb participacions del grup, a més d'injectar-hi novament diners.

Així doncs, després de llargues negociacions, aquesta matinada l'administració nord-americana i l'autoritat monetària del país han optat per salvar Citigroup d'una fallida més que probable. Hi injectaran 20.000 milions de dòlars (uns 16.000 milions d'euros)  i crearan un fons de protecció contra pèrdues de més de 300.000 milions en concepte de préstecs. Per la seva part, els directius de l'entitat acceptaran restringir els seus salaris.

Setmanes enrere el banc ja va rebre una injecció de 25.000 milions, però ara la situació encara és pitjor. De fet, només en l'última setmana les seves accions han perdut un 60% a Wall Street, i d'ocupar el número 1 mundial ara fa dos anys ja ha passat a ser la desena entitat dels Estats Units en valor borsari. Això, malgrat que té més de 200 milions de clients.

De fet, les pèrdues de Citigroup, inicialment concentrades en el negoci de les hipoteques, s'han traslladat ara a altres productes, com les targetes de crèdit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.