Economia

El BCE manté els tipus a la zona euro en el 4%

Finances

Tal i com es preveia, el Banc Central Europeu (BCE) ha decidit deixar inalterats els tipus bàsics d'interès en el 4%. De fet, els experts preveuen que el BCE comenci a baixar tipus quan es moderi la inflació i es ressenti el creixement de la eurozona
La institució europea ha mantingut també la facilitat marginal de crèdit, per la qual presta diners a les entitats, en el 5%, i la facilitat de dipòsit, per la qual remunera els diners, en el 3%.

El BCE no ha modificat el preu del diner després que augmentessin els riscos a l'alça per a l'estabilitat de preus i que algunes xifres conjunturals publicades a Europa al febrer fossin millors de l'esperat.

Els experts també preveuen que el banc emissor europeu revisi a la baixa els seus pronòstics de creixement de la zona de l'euro en 2008, que al desembre va situar en una mitjana del 2%.

Per la seva part, el comitè de política monetària del Banc d'Anglaterra també ha decidit mantenir els tipus d'interès en el 5,25%, per por a una pujada de la inflació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.